Показване на 7 резултата

Кресла и фотьойли от Mobila Dalin

Фотьойлът е онази мека мебел, която ни приканва да се отпуснем в нея по всяко време на деня. Тя е точното място за отмора след работа. Можем да почетем или да гледаме филм – неща, които не изискват никакво физическо усилие, а ни предразполагат да релаксираме.

Дамаската без съмнение оказва голяма роля при цялостното чувство на комфорт, което получаваме. При покритията от плат се усеща повече уют. Кожените тапицерии са по-стилни и обичайно се избират за фотьойли в офис помещения. Колкото по-висок клас е дамаската, толкова по-дълъг е експлотационният й период.

Обикновено избираме креслото, когато купуваме и диван. Със сигурност е по-добре мебелите да са тапицирани в един нюанс, отговарящ на цялостното обзавеждане. Това, разбира се, не е задължително и понякога ги купуваме през различни периоди от време.

Ако определен дизайн много ни хареса, няма да се поколебаем да платим определената за дадения фотьойл цена. Столовете-кресла, които са по-нестандартни, са идеални за ателиета и други творчески пространства. Необходимо е внимателно да обмислим материята, с която ще тапицираме креслото. Ако имаме домашен любимец, той може да наклони везните в една или друга посока.

Цената на фотьойла се определя от няколко неща: функционалност, конструкция, тапицерия, размер и тн. Креслото може да има облегалки за ръцете, но не е задължително. Едно от важните особености на всеки фотьойл е пълнежът. Препоръчително е той да има висока степен на еластичност, за да може бързо да възстановява формата си без да се деформира.
Добре е да съобразим мястото, на което ще поставим фотьойлите, в случай, че ги позиционираме от двете страни на дивана. Може да ги сложим пред камината или около прозореца. Така ще сме създали уютен кът, за който мнозина ще ни завидят. За да пълна идилията, може да помислим за рошав килим и масичка за кафе пред него.

Каквото и да решим, на първо място трябва да ни води чувството за симетрия в собствения ни дом.