Неочаквани подобрения в дома с дивани с функция сън

Ъглов диван Lara
Ъглов диван Lara

Домът е мястото, където се чувстваме добре. Това е и мястото, за което правим всичко, за да продължим да се чувстваме добре. Колкото и много неща да са необходими, за да се осигури максимален комфорт, едно от тях със сигурност е диванът с функция сън. Това общо наименование е синоним на удобството и свободата да реагираме на непредвидени обстоятелства. Диванът с функция сън има статута на добър приятел, към който можем да се обърнем в момент на нужда. В същото време обаче диванът с функция сън е и хитроумно решение за интериора, едно красиво допълнение, правещо вечерите у дома още по-приятни и удобни. С диван с функция сън семейната къща или апартамент придобива завършен и цялостен вид, с който гарантира непрестанно нашето добро настроение.

Какво е диван с функция сън?

Диванът с функция сън е общо наименование на разностилните начини за превръщане на една мебел в друга такава. Необходимостта в интериорния дизайн да присъстват мебели като диван с функция сън е наложена от непрекъснато променящите са потребности на хората. Много рядко с избора на едно легло или на една маса се изчерпват всички възможни нужди. Често поради липсата на неща като диван с функция сън жилището става неудобно и изисква допълнителни грижи. Диванът с функция сън е чудесен отговор на всички непредвидени обстоятелства, които могат да възникнат в дома, защото той е повече от едно нещо. Под името диван с функция сън всъщност се крият всички видове мека мебел, които могат да се конфигурират по различен начин.

Най-често срещаната конфигурация на диванът с функция сън е превръщането му от мека мебел в спално легло. Това става възможно благодарение на механизмите, скрити под седалката на дивана с функция сън, които позволяват неговото разгъване. Под основната си мека част диванът с функция сън крие допълнителен корпус, незабележим в сгънато състояние. Когато се разгъне, тази част осигурява повече пространство. С помощта на пружини и подпорни елементи скритата част от дивана с функция сън се издига на нивото на седалката и я разширява. Това позволява използването й като удобно допълнително легло. Тъй като всички части на тази мебел са тапицирани, мястото на наставяне на двата корпуса не се усеща при използването им, което означава само едно – че диванът с функция сън при разгънато състояние всъщност не се различава по нищо от обикновеното легло.

Разнообразието при диваните с функция сън се забелязва най-много при механизмите за тяхното разгъване. В съвременния интериорен дизайн има механизми, които се задействат с натискането на копче, или се конфигурират ръчно. Независимо от начина на разгъване обаче диванът с функция сън има едно и също приложение и осигурява идентичен комфорт за спящия, което го прави и едно от най-търсените интериорни решения напоследък.

Приложенията на диван с функция сън

Причината толкова много хора да държат да притежават диван с функция сън се нарича комфорт. Домът е такова място, което обикновено отговаря на всички наши потребности. Колкото и да са различни хората обаче, при повечето от тях домът не е пространство, използвано само от членовете на семейството. Диванът с функция сън е добър приятел на неочакваните гости по всяко време на годината. Мнозина са се сблъсквали с неудобството да спят на едно легло с повече от един човек и това поражда силното им желание да имат диван с функция сън, защото само диванът с функция сън е в състояние да разреши проблема с допълнителното легло. Ограниченото пространство в апартаментите например рядко позволява наличието на спалня за гости. А гости винаги има.

Диван Manhattan
диван Manhattan

Освен като легло за неочаквани преспивания, диванът с функция сън има и друго приложение – на легло за спешни случаи. Колкото и внимателно да подбираме мебелите си, понякога се случва те са се счупят или повредят напълно неочаквано. За да не се озовем на земята при такива обстоятелства, един диван с функция сън би се оказал незаменима придобивка. Повечето от диваните с функция сън така или иначе са достатъчно широки, че да могат да поберат двама или трима души върху себе си и следователно при спешен случай върху дивана с функция сън може да спи и цялото семейство. Най-хубавото на дивана с функция сън обаче е в начина, по който е измислен. Каквито и да са ползите от едно допълнително легло, често място за него просто не може да бъде отделено. Затова и диванът с функция сън е такава добра идея – през деня той е просто диван, а през нощта – удобно легло.

С други думи диванът с функция сън не нарушава с нищо интериорния дизайн на едно помещение. Той не се пречка в краката ни, не предизвиква неудобства и не е труден за конфигуриране. Само с няколко движения скритата част от дивана с функция сън се показва или се прибира, което ни позволява сами да решаваме от какво имаме нужда по всяко време.

Без компромиси в качеството

Като всяка мебел, която се състои от много части, и диванът с функция сън понякога повдига съмнения относно качеството си. След като се сглобява и разглобява, диванът с функция сън може да изглежда по-нестабилен и нетраен на хората, които не са запознати с неговата изработка. Ние от Mobila Dalin обаче с гордост можем да кажем, че при създаването на диван с функция сън не правим компромиси с качеството. Пружините и повдигащият механизъм се изработват с повишено внимание, тъй като при всеки диван с функция сън те се използват често. Ние сме наясно с процесите на износване на материалите и затова избираме само най-качествените и издръжливите сред тях.

В този смисъл дори тапицерията на дивана с функция сън е специално подбрана. Нейното обшиване и третиране при диваните с функция сън се извършва внимателно, за да се осигури нейния дълъг живот. Това, че диванът с функция сън е по-нестандартен от останалите мебели, не се отразява нито на неговото приложение, нито на неговата издръжливост. Механизмите, които ние влагаме във всичките си дивани с функция сън, са изпробвани многократно и са издържали най-високите изисквания за качество. Затова, когато препоръчваме диван с функция сън за всеки дом, ние не се съмняваме, че тази придобивка само би улеснила живота на всеки човек. В допълнение на това е добре и да се спомене, че диваните с функция сън са красиви и модерни – точно такива, каквито биха намерили място във всеки дом.